Skandal dhe arrogancë kundrejt qytetarëve vlonjat nga policia e shtetit

 - 13/04/2020

Në ditën e hënë, datë 13 Prill 2020, shumë raportime nga qytetarë të ndryshëm kanë ardhur në redaksinë e VloraWeb, në lidhje me arrogancën e treguar nga ana e policisë së shtetit në rrugët e qytetit. Këta qytetarë shprehen se policia i trajton si të ishin kriminelë dhe jo familjarë që dalin për të kryrer shërbimet e tyre të nevojshme. Ankesa kanë ardhur dhe për vendosjen e gjobave të cilat në shumicën e rasteve janë tërësisht të jashtëligjshme, pasi cënojnë të drejtat themelore të njeriut, e për më tepër, nuk janë botuar në fletoren zyrtare të ligjeve e as nuk janë miratuar me shumicë votash nga parlamenti i shqipërisë.

Për më tepër, kushtetuta e republikës së shqipërisë, e ndalon në mënyrë kategorike ndryshimin e ligjeve në periudhë të jashtëzakonshme si dhe ndërmarrjen e akteve normative të cilat kanë fuqi prapavepruese apo cënuese të lirisë së qytetarëve. Pra, duket qartë që aktet normative printohen nga zyrat e qeverisë për t’u vulosur e për t’u shfaqur vetëm në portale e profile të ndryshme në facebook, por asgjë deri më tani nuk është bërë në rrugë zyrtare e ligjore.

Faktet janë që:

  1. Të gjithë masat kufizuese apo ndaluese që nuk dalin me bazën ligjore neni 170, 175/2 Kushtetutës RSH dhe sipas VKM 243 dt 24.03.2020 “Për shpalljen e gjendjes fatkeqësisë natyrore”, janë jo kushtetuese.
  2. Nëse këto masa kufizuese apo ndaluese nuk publikohen në “Fletoren Zyrtare”, nuk sjellin asnjë pasojë ligjore.
  3. Në asnjë rast sipas Kushtetutës edhe në rastet kur shpallen masat e jashtëzakonshme nuk lejohet NDALIMI total pra, “arrestimi në shtëpi” qoftë 1 ditë të vetme e jo më gjithë fundjavës.
  4. Kushdo, duhet të ankimojë në gjykatë vendimet e gjobave, heqjes së lejeve të drejtimit, heqjes së licencave të biznesit, gjobave për shkak të lëvizjes tej orarit të përcaktuar nga facebook-u, Kryeministrit.
  5. Kushdo që do të ankimojë në gjykata këto vendime, në mos në Shqipëri, në Strasburg do të gjejë të drejtën e do të mund të aplikojë për të kërkuar gjithë shpërblimin e dëmit të shkaktuar njësoj si Beccheti.

Për këtë gjë, avokati i njohur Altin Goxhaj, shprehet se do të ofrojë ndihmë dhe këshillim falas, të gjithë qytetarëve që janë prekur nga kjo maskaradë anti-kushtetuese. (STUDIO LIGJORE AGA & GOXHAJ Avokati Erald Aga +355 67 634 0 634 Avokati Altin Goxhaj + 355 67 200 45 45).

Por përtej këtyre fakteve, keta persona, që mbajnë veshur uniformën e policisë, po terrorizojnë qytetarët e Vlorës, duke u sjellë si gangster e duke prishur qetësinë publike me sirena e megafonë duke kujtuar se janë të pa prekshëm dhe kanë të gjithë të drejtën e ligjit për ta bërë këtë.

Në do ndryshojë për mirë apo për keq, sjella e këtyre personave që ndyjnë uniformën e policisë së shtetit mbetet për t’u parë.