Konspiracion: Coronavirus dhe 5G

 - 29/03/2020

Coronavirus SARS-CoV2 (COVID-19) u zbulua për herë të parë në dhjetor 2019 në qytetin kinez Wuhan, provincë e Hubei. Virusi u përhap shpejt nga Kina në Korenë e Jugut dhe Itali dhe më në fund në të gjithë botën. Është interesante, përhapja dhe ashpërsia gjeografike e sëmundjes, e cila përputhet me “rrugën” e ngritjes së infrastrukturës 5G. Për shembull, niveli më i lartë i vdekjeve jashtë Kinës ndodhi në vendet që tashmë po zbatojnë teknologjinë 5G, të tilla si Koreja e Jugut dhe Italia.

Ajo që media nuk raportoi në mbulimin e saj për koronavirusin është fakti që Kina, në nxitimin e saj për të marrë drejtimin në garën 5G, deri në fund të vitit 2019 kishte instaluar 130,000 antena 5G në të gjithë vendin, me të paktën 10,000 antena të instaluara vetëm në Wuhan.
Wuhan është një nga disa qytete kineze të cilat u zgjodhën për testimin e rrjetit 5G që në 2018.

Ndërsa disa vende, të tilla si Koreja e Jugut, Australia dhe një pjesë e Shteteve të Bashkuara, kanë filluar projektet pilot 5G, qeveria kineze ka filluar një shtytje të planifikuar dhe të koordinuar qendrore për të implementuar teknologjinë mbi baza tregtare, duke u përpjekur kështu të sigurojë të çojë në garën globale për të instaluar rrjete pa tel 5G. Ndërsa Kina deri në fund të vitit 2019 kishte vënë në funksion 130,000 antena, Koreja e Jugut ishte e dyta me 75,000, e ndjekur nga SHBA me 10,000 antena. Vlerësohet se nga 600,000 stacionet bazë 5G që pritet të instalohen në të gjithë botën në vitin 2020, gjysma do të jetë në Kinë.

Antenat 5G u ngritën gjithashtu në spitalet e sapo-ndërtuara në Wuhan: “Huawei po ndihmon për të luftuar koronavirusin duke instaluar antena 5G në Spitalin Malor Wuhan Vulcan, të cilin Kina po ndërton në kohë rekord. Përmes partneritetit me Hubei Mobile dhe Hubei Unicom, Huawei implementoi në spitalin e asistencës me një rrjet 5G me shpejtësi të lartë.

Huawei me Hubei Mobile dhe Hubei Unicom ndërton stacione bazë 5G në Spitalin Malor Wuhan Vulcan për të ndihmuar në luftimin e shpërthimit të koronavirusit.

Zona e parë e nxehtë e koronavirusit në Evropë ishte Italia. Në vitin 2016 Bashkimi Evropian lançoi “Planin e Veprimit 5G të BE” në të cilin secilit shtetet anëtare u thirrën për të pajisur të paktën një qytet të madh me 5G deri në fund të vitit 2020. Italia kishte zgjedhur Torinon për rrjetet e para të provave, të cilat u bënë operative në 2018. Në vitin 2019, 5G u zbatua edhe në qytetet e Milanos, Torinos, Bolonjës, Romë dhe Napolit.

Deri më tani, përveç Irlandës, Italia është i vetmi vend evropian që ka nxjerrë në ankand frekuencat e larta 5G (në intervalin prej 27 GHz). Këto frekuenca të larta po hetohen për efektet e mundshme të tyre negative shëndetësore por deri më tani këto efekte janë të panjohura.

Dr Olle Johansson, neuroshkencëtar nga Instituti Karolinska në Stokholm, Suedi, ka përpiluar shumë studime që tregojnë ndikimet negative shëndetësore të frekuencave të radios tashmë në 2007.

Dr. Martin L. Pall, Profesor Emeritus i Biokimisë dhe Shkencave Mjekësore Themelore, Universiteti Shtetëror i Uashingtonit, shpjegoi se frekuenca e radios shqetëson kanalet e kalciumit të kontrolluar nga voltazhi në membranën qelizore, duke ndryshuar kështu përqendrimet e kalciumit dhe magnezit në qelizat jetësore.

Në krahasim me frekuencat e tjera, çfarë është e ndryshme me 5G? Në frekuencat më të larta, llojet e modulimit janë shumë më komplekse dhe pulsimi i frekuencave të ulëta të sinjaleve ndoshta mund të ketë pasoja shëndetësore. Në vitin 2019, më shumë se 250 shkencëtarë të njohur apeluan “UN” për të marrë më seriozisht hulumtimin dhe për të mbrojtur më mirë njerëzimin nga rrezatimi elektromagnetik.  Rrjetet 5G nuk po ndërtohen si zëvendësim i rrjeteve ekzistuese të telefonave celularë por si një degë, duke çuar kështu në një rritje masive e ekspozimit ndaj rrezatimit.

A ka ndonjë lidhje midis përhapjes së koronavirusit dhe 5G? Një gjë është e sigurt: rrezatimi me frekuencë të lartë dobëson sistemin imunitar ose madje e rrëzon atë plotësisht, veçanërisht me kushtet shëndetësore para-ekzistuese ose sëmundjet kronike. 5G mund të quhet ndotës i mjedisit. Shtuar në ndotës të tjerë mjedisorë si ndotja e ajrit ose pesticideve, 5G mund të jetë kashta e fundit që prishet shpina e devesë.

Burimi: https://www.naturalscience.org/news/2020/03/coronavirus-and-5g/